Devetnica u Čast

Franji KsaverskomPozivamo te da nam se u sljedećih devet dana pridružiš u devetnici u čast sv. Franji Ksaverskom.

Devetnica se moli na posebnu nakanu – za ono što želiš da ti Bog udijeli. Moli za vlastite potrebe, potrebe onih koje voliš ili za potrebe svijeta.

Ova devetnica se moli od 4. do 12. ožujka, tj. do dana proglašenja svetim Franje Ksaverskoga, ali se može moliti i prije kalendarskoga blagdana 3. prosinca (dana njegove smrti) ili tijekom godine, ako se tko osjeti potaknutim da moli zagovor sv. Franje Ksaverskoga u životnoj potrebi. Devetnica se može moliti uz sv. misu ili privatno. Može joj se dodati i himan sv. Franje. Uz tradicionalni oblik molitve dodali smo i novu verziju molitve pa izaberi onu koja ti bolje odgovara.

Prva devetnica u čast sv. Franji Ksaverskome izmoljena je u Goi, u Indiji, 1615. godine, kada je ozdravio dječak koji je od rođenja bio bogalj.

Nakon proglašenja Franje Ksaverskoga svetim 12. ožujka 1622. godine devetnica se sve više širila po svijetu.

Milost je nutarnja moć koja nam daje snagu da drugima pristupamo s velikodušnošću, brigom i ljubavlju. Milost u Katoličkoj crkvi znači naklonost ili slobodan dar darovan od Boga. Kršćani često mole za milost. Moleći devetnicu priznajemo da je Bog darovatelj svih darova.


Kroz ovu devetnicu predlažemo ti da svaki dan:
  • pročitaš ponuđeni tekst iz života sv. Franje Ksaverskoga
  • zadržiš se nekoliko minuta u razmišljanju nad predloženim pitanjima
  • izmoliš izabrane molitve


Klikni ovdje da započneš Devetnicu
Dan 1. Dan 2. Dan 3. Dan 4. Dan 5. Dan 6. Dan 7. Dan 8. Dan 9.